• Trend: De rode jas

  Wat was er weer veel te zien tijdens de Fashion Weeks! In London, Parijs, Milaan en New York was het een komen en gaan van prachtige stijlvolle kleren. Niet alleen op de catwalk, maar ook gewoon op straat. Soms denk ik dat de trends daar pas echt worden geboren. En meer dan eens komen ze zomaar uit de lucht vallen. Zoals ‘De rode Jas’ bijvoorbeeld.  Het was echt niet zo dat iedere designer ze in zijn of haar collectie had, of dat de winkels bol stonden van de rode jassen, maar op straat leek het wel de grootste trend van het seizoen. Kijk maar eens naar deze fashionista's die gefotografeerd werden tijdens Fashion Weeks in de grote modesteden.

  RodeJas_1

  RodeJas_2

  Iets voor jou? Dan maak je zo'n jas natuurlijk zelf. Ik heb een aantal mooie modellen uit Knipmode opgezocht die je kan bestellen in onze webshop (mocht je de Knip waarin het patroon staat niet meer hebben). Wanneer je op het patroon klikt, kom je meteen op de juiste pagina terecht!

  patroon nr. KM 1410-06 (okt.)patroon nr. KM1311-32 (nov.)patroon nr. KM1312-08 (dec.) patroon nr. KM1409-01 (sept.)patroon nr. KM1409-2 (sept.)patroon nr. KM131206 (dec.) Mart Visser

   
 • Knipmode november ligt nu in de winkel!

  Dierenvelprints en sprookjesbosfiguren

  Op het moment dat ik dit voorwoord schrijf, kamp ik nog met een kleine jetlag, want ik ben net terug uit New York. Ik was er voor de NY Fashion Week, waar de designers hun collecties lieten zien voor volgend voorjaar. Heel inspirerend allemaal, lees hier mijn verslag van de nieuwste trends voor komend voorjaar. En gelukkig was er ook nog tijd om een beetje te shoppen..
  Ik was blij verrast dat heel veel trends die ik daar tegenkwam, ruim vertegenwoordigd zijn in deze Knipmode: zo zag ik stoffen met abstracte dessins, die zijn geïnspireerd op de ontwerpen van Dolce & Gabanna. Helemaal in stijl van een sprookjesbos, ook een trend, zijn de kledingstukken die versierd zijn met vosjes, uiltjes en boomblaadjes. Natuurlijk kun je die ook gewoon weglaten en alleen voor het kledingontwerp kiezen. Deze jurk en deze top geven een goede indruk hoe de applicaties eruit zien op een kledingstuk! Wil je aan de slag met de fabelachtige applicaties? Deze zijn hier gratis te downloaden.
  Wat de modellen betreft zien we veel nieuwe vormen die in het modebeeld opduiken. De poncho of cape is daarbij een absolute musthave. Behalve patronen voor poncho's bieden we hier ook bijzondere stoffen voor aan; als je ze ziet ben je meteen verkocht. We geven hier bovendien een leuke korting op.

  Een groot aantal patronen uit Knipmode november vind je hier in onze webshop!

  Rest me nog te melden dat we ontzettend blij zijn met alle positieve reacties op het uitgebreide werkschrift. Ik wil iedereen bedanken die zo spontaan per e-mail of via Facebook gereageerd heeft en ik ben heel blij dat de vernieuwing zo goed ontvangen is.

  Veel plezier en inspiratie met dit novembernummer.

  Liefs,
  Peggy
  PeggyKM1411

  Ps. Ik ben helemaal weg van deze sweater, je kunt het patroon hier bekijken!

   
 • Snel en makkelijk te maken rok

  Gemaakt zonder raderen of ingewikkeld stikwerk. Dus snel resultaat!

  De rok bestaat uit twee rechte lappen met een elastieken boord in de taille. Zo’n simpel model maak je speciaal door voor een schitterende paillettenstof te kiezen.
  Raderloos_rok32tek

  Bekijk hier het patroon, en ga meteen aan de slag!

   
 • EXTRA! Knipmode XL-special

  Toen we vanochtend onze mailbox openden, zagen we meteen dat er ontzettend veel op onze Facebookpagina was gebeurd het afgelopen weekend. En dat in de positieve zin van het woord. Dit weekend is er namelijk met veel enthousiasme door onze lezeressen een nieuwe Facebook-groep aangemaakt: ‘Wij willen Knipmode XL terug’. En bovendien kregen we heel veel berichten binnen van jullie, met deze zelfde mededeling.

  (Wil je ook graag lid worden van die Facebookgroep? Klik dan even hier)

  Allereerst willen wij jullie ontzettend bedanken voor alle reacties en tips, want dat is voor ons ontzettend waardevol. En pas als jullie ons vertellen wat er moet veranderen, en wat er beter kan, hebben wij de mogelijkheid om dit te realiseren. En hoe leuk is het, dat wij zulke actieve lezeressen hebben die de moeite nemen om actie te ondernemen middels een eigen Facebookgroep!

  Uiteraard zijn we met de redactie meteen deze ochtend bij elkaar gekomen om eens goed te overleggen wat we met deze actie gaan doen. We hebben besloten dat er bij Knipmode mei een XL-special zal verschijnen! Daarbij maken we de patronen in de maten 36 tot en met 54. Dat klinkt nu wellicht best ver weg nog, maar we werken met Knipmode altijd erg ver vooruit.
  Maar dat is nog niet alles… We willen heel graag een aantal van onze lezeressen uitnodigen om samen met ons deze special te ontwerpen. Denk hierbij aan patronen, stoffen en natuurlijk een kijkje in de Knipmode-keuken! Lijkt het jou leuk om samen met ons te brainstormen? Stuur dan een mail naar knipmode@newskoolmedia.nl en laat ons weten welke dag jou het beste uitkomt (keuze uit 28, 29 of 30 oktober aanstaande). Je krijgt dan van ons meer informatie via de mail toegestuurd over deze brainstormdag. Wie weet zie je jouw ideeën realiteit worden in de XL-special van Knipmode mei!

  Lieve groet,
  Team Knipmode

   
 • Fabelachtig leuk!

  Laat je inspireren en pak uit met applicaties. De najaarsshow van ontwerpersduo Dolce & Gabanna was een groot succes dankzij de met dieren versierde collectie.

  Geef je kleding een persoonlijke touch met fabelachtige dieren-applicaties! Bovendien een leuke oplossing om van restjes stof af te komen. De patroontjes van alle applicaties uit Knipmode november vind je hier.

  Download hier de gratis applicaties.

  Dit heb je nodig voor de applicatie
  - Restlapje katoen
  - Verschillende kleuren niet-rafelende stof
  - Vlieseline Vliesofix

  Zo zet je de applicaties in elkaar
  1. Print de hele applicatie en de losse onderdelen.
  2. Teken door middel van overtrekken de hele afbeelding en de losse onderdelen in spiegelbeeld op de papieren kant van de Vliesofix. Knip de hele afbeelding en de losse onderdelen ruim uit.
  3. Strijk de ruwe zijde van de Vliesofix op de verkeerde kant van het restlapje katoen en de verschillende kleuren niet-rafelende stof. Knip de afbeelding en de losse onderdelen zonder naad uit.
  4. Verwijder het papier van de Vliesofix. Strijk de hele afbeelding op de gewenste plaats op het pand. Strijk de losse onderdelen van onder naar boven op de hele afbeelding.
  5. Bij de modellen is de afbeelding niet vastgenaaid. Je kunt de afbeelding en de losse onderdelen nog langs de buitenrand met een zigzagsteek vastnaaien.

  Succes!

   
 • Gebreid, van top tot teen

  Nu ik dit stukje schrijf is het 4 oktober én prachtig weer buiten! Net heb ik nog even een terrasje gepakt en het leek wel hoogzomer. Maar nu ik achter m'n computer zit en ik nog even m'n aantekeningen naloop, krijg ik subiet zin in de herfst. Want kijk nou toch eens naar deze catwalk-beelden. Dat ziet er toch heerlijk uit? Comfortabel, warm, modieus en toch tijdloos.

  Schermafbeelding 2014-10-07 om 15.04.58
  Michael Kors, Celine, Stella McCartney

  Nou zijn deze kleren voor de meeste mensen onbetaalbaar, dus je zou zelf aan de slag kunnen gaan met bolletjes wol, maar dan moet je wel heel veel geduld hebben, want het zijn flinke lappen die je moet breien.
  Er zijn natuurlijk ook prachtige tricots en gebreide stoffen te koop, die (bijna) net zo mooi zijn als het handgebreide voorbeeld. Dus met behulp van de naaimachine kom je een heel eind.
  En je kan natuurlijk ook ‘look-alikes’ kopen. Je moet even zoeken, maar dan heb je zo'n look zo bij elkaar.

  Schermafbeelding 2014-10-07 om 15.06.59
  Zara

  Dan nog een paar stoere schoenen erbij en zo'n tasje dat je ook overdwars kan dragen en je bent klaar
  Schermafbeelding 2014-10-07 om 15.08.29
  Schoenen; Even & Odd via Zalando, tas; Mint & Berry via Zalando

  Zelf zou ik er nog een paar bijzondere, maar simpele sieraden bij dragen, maar dat hoeft natuurlijk niet.
  Schermafbeelding 2014-10-07 om 15.10.56
  Ring, kettinghanger, asymmetrische oorbellen van Mango

   
 • Bezoekje aan de stoffenbeurs Première Vision

  De mussen vielen van het dak op de prachtige nazomerdag in september, toen Marian en ik met de trein in Parijs aankwamen. Dat was even omschakelen, een temperatuur van 27 graden en dan de winterstoffencollectie voor 2015/2016  gaan bekijken.

  Als eerste bezoeken we op deze beurs altijd het grote trendforum met een overzicht van de nieuwe kleuren voor het winterseizoen. Daar zie je ook voorbeelden van de nieuwste technische ontwikkelingen in stoffen en dessins. Het is Marian weer gelukt om er een foto van te maken (officieel verboden).
  Schermafbeelding 2014-10-07 om 15.29.51

  De kernwoorden voor de nieuwe najaar/winterstoffen: volume, zachtheid en compactheid.
  Zo zagen we veel volumineuze stoffen met 3D-effecten door stiksels en reliëfs. Mantelstoffen met body, die ook werkelijk zwaar aanvoelen.

  Uni stoffen, waaronder ausbrenners of cut-offs, vaak in wollen of vervilte kwaliteiten, met vierkante gaatjes of uitgetrokken draden. Ook veel gezien, deze stoffen als dubbeldoek; met een laag eronder.

  Vorig winterseizoen zagen we het ook: een fusie van 2 materialen in 1 stof. Bijvoorbeeld een mantel met een ingeweven vlak imitatiebont. Deze ontwikkeling gaat door en ook imitatiebont is opnieuw veel gespot. Net als dierenhuidstructuren, vaak met een reliëf, bijvoorbeeld van krokodillenhuid of een schildpad-effect.

  Schermafbeelding 2014-10-07 om 15.21.15

  Dessins       
  De natuur speelt een grote rol in de stoffen. Zowel in kleuren als dessins. Dit keer niet alleen met bloemen maar met prints van aardlagen, vulkanische erupties en impressies van het Noorderlicht.
  Daarnaast zijn er nog steeds veel geometrische dessins. Met vlakken en strepen. Maar ook bijvoorbeeld zich repeterende dessins; op een Escher-achtige manier. Zoals de miniversies van jaren zeventig behangprints, of koffieboonpatroontjes
  Het belooft een mooie winter te worden. Met alle zachte en volumineuze stoffen die we zagen kunnen we de winterkoude niet alleen warm maar ook stijlvol gekleed trotseren.

  Groetjes, Christine
  Blogfoto_Christine

   
 • Achter de schermen bij Knipmode oktober

  Herfst in de zomer

  Meestal fotograferen we de Knip-patronen in een studio, maar soms gaan we op pad en fotograferen we buiten. Zo ook op die prachtige zomerse dag in juni. We konden terecht in een mooi huis in Soest, met meer dan genoeg ruimte voor al onze spullen.

  Schermafbeelding 2014-10-04 om 14.50.32
  Alle accessoires op een rijtje

  Schermafbeelding 2014-10-04 om 14.52.29
  Visagist Dirk aan het werk

  Maar we gingen er niet naartoe vanwege het huis. De prachtige tuin, met allerlei leuke hoekjes en zitjes, zou de locatie van de dag zijn. Daar wilden we een aantal van de modeproducties voor Oktober fotograferen.

  Alleen..... het was volop zomer; de zon scheen, de vogels floten en alles stond in bloei. De mooiste bloemen stonden om ons heen en de bladeren leken groener dan ooit.

  Schermafbeelding 2014-10-04 om 14.57.14
  Een klein stukje van de prachtige bloementuin

  Niet de sfeer die we voor ogen hadden, want in Oktober is het herfst…. dus een bewolkte dag met gelige blaadjes aan de bomen was meer geschikt geweest.
  En dát vind ik nou zo knap van onze fotograaf. Die maakt daar dus helemaal geen punt van. Hij creëert schaduw met een afdakje en met Photoshop tovert hij op zijn computer een herfstige sfeer.

  Zie hier het resultaat!
  Schermafbeelding 2014-10-04 om 14.57.48
  Schermafbeelding 2014-10-04 om 14.58.07

   
 • Sneak preview Knipmode november

  Het nieuwe Knipmode nummer ligt bij de drukker, dus is het weer hoogtijd voor de sneak preview! Romantische dessins, dierenprints, het sprookjesbos, aquarelschilderijen..  In Knipmode november zie je veel trends terug die we op de catwalk hebben gespot. Je leest het hier.

  LekkerInJeVel
  Lekker in je vel

  Dit seizoen zijn fake-dierenvelletjes helemaal mode. In items van luxe ogend imitatiebont en fraaie stoffen met vlekkenprints, zit elke vrouw lekker in haar vel.

  FabelachtigLeuk
  Fabelachtig leuk!

  Laat je inspireren en pak uit met applicaties. De najaarshow van ontwerpersduo Dolce & Gabanna was een groot succes dankzij de met dieren versierde collectie. Liever gewoon? Deze items zijn stuk voor stuk prachtige basisstukken.

  Natuurtalent
  Natuurtalent

  Moeder natuurs favoriete kleur scoort hoog op de modebarometer. Dus ga ook voor een garderobe met veel groen. Door verschillende tinten te combineren krijg je verrassend leuke outfits!

  KnipKlaar
  Knip & klaar

  Met deze bijzondere stoffen maak je in een mum van tijd een heerlijk warme én originele poncho (cape- of vestmodel). Deze stoffen, gebreide wolvilt, zijn gemaakt als kant-en-klare panels; de poncho hoef je alleen maar uit te knippen en klaar. De stoffen koop je met 10 euro korting!

  EropuitOutfits
  Eropuit-outfits!

  Hul je deze herfst in comfortabele kleding van fraaie stoffen, en ga er onbezorgd op uit. Stoffen met originele prints in warme tinten en met bijzondere oppervlaktestructuren, zijn perfect voor de betere boswandeling. Of kies voor die stedentrip voor outfits in actueel zwart-wit!
  Al deze patronen zijn te maken in de maten 44 tot en met 56.

  Italiaanse
  Italiaanse inspiratie

  Uitbundige bloemen, Romeinse mozaïeken en glinsterend goud. Het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabanna weet er wel raad mee; hun najaarscollectie staat bol van de bijzondere dessins. We laten ons er graag door inspireren; daarom 5 jurken met Italiaanse allure. Mét stoffen in stijl waarop je 10% korting kunt krijgen.

  Knipmode november ligt 11 oktober bij onze abonnees in de brievenbus, en 14 oktober in de winkel.

   
 • New York Fashion Week

  Intussen ben ik al meer dan een week terug uit New York maar nog steeds helemaal onder de indruk van al het modegeweld van en rondom de shows van de New York Fashion Week. New York is waar het van start gaat: het halfjaarlijkse modecircus met alle presentaties van de designers. Daarna volgen Londen, Milaan en Parijs. Er zijn redacteuren die het hele circus volgen en dus weken van huis zijn. Maar omdat er ook nog gewoon gewerkt moet worden heb ik me beperkt tot NY.

  Het feit dat het in New York nog volop zomer was maakte het extra makkelijk je voor te stellen hoe het modebeeld voor de zomer van 2015 eruit zal gaan zien. Van een alles overkoepelend beeld is al langer geen sprake. Er is echt voor iedereen iets. Van sportief, tot romantisch en van sexy tot stoer. Kortom er zijn meerdere thema’s.

  Voilà, vast een aantal opmerkelijke:

  WijdeRokken
  Ik zag heel veel wijde rokken met een knipoog naar de jaren 50. Vaak net-over-de-knielengte of halverwege de kuit.
  (Jil Stuart, Michael Kors, Marc by Marc Jacobs)

  AardseKleuren
  Warme en aardse kleuren; van huidtinten, roest tot oranje, liefst onderling gecombineerd.
  (The Row, Tome, Altuzarra)

  Sport
  Veel stoffen en modellen worden beïnvloed door sport. Denk aan geperforeerde stoffen, nylon en neopreen.
  (Alexander Wang 2x, Lacoste)

  Geel
  Geel, van eigeel tot vanille, speelt een belangrijke rol in zowel accessoires als kleding.
  (Lacoste, Marc by Marc Jacobs, Michael Kors)

  Wordt vervolgd…

  Liefs,
  Peggy
  voorwoord-peggy

   

Knipmode abonnement

Knipmode November 2014

 

naaimachinenaald

Wolplein

Zoek een naaicursussen

editie nabestellen